Aktuelnosti

Studijsko putovanje u Beograd

U skladu s Godišnjim programom rada škole u učenici naše škole, u pratnji svojih profesora proveli su vikend u Beogradu u sklopu studijskog putovanja a sa ciljem obilaska kulturnih i povijesnih znamenitosti Beograda.
Prva stanica naših učenika bio je Sajam knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.
Nakon Sajma knjiga, uslijedilo je panoramsko razgledanje grada. Učenici su imali priliku posjetiti najvažnije znamenitosti Beograda. Naša posjeta Beogradu nije mogla proći bez obilaska Kalemegdana, najvećeg parka i Knez Mihailove ulice, trgovačkog središta grada.
Centralni događaj za sve učesnike ovog putovanja svakako je bila posjeta Muzeju Nikola Tesla. Posljednja destinacija, prije polaska za Hadžiće bila je Tržni centar Ušće, gdje su učenici imali priliku za kupovinu i opuštanje. Putovanje u Beograd je bila prilika za učenje izvan učionice, upoznavanje kulture i stvaranje nezaboravnih uspomena. Zahvaljujemo se organizatorima putovanja, agenciji Bonvoyage, ali i svima koji su doprinijeli uspjehu ovog putovanja.