Riječ direktora

Poštovani roditelji, dragi učenici

Izuzetno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas na našim zajedničkim stranicama znanja, razvoja i napretka. Web stranica škole zamišljena je kao informativno središte našim učenicima i njihovim roditeljima, ali i našim budućim učenicima kao i svim onim koji žele pratiti rad naše škole.

Na ovim stranicama možete saznati sve o djelovanju naše škole, o njenoj historiji, programima po kojima radi, o našim nastavnicima, uposlenicima i učenicima.

Kao direktor ove obrazovne institucije, osjećam duboko poštovanje prema svakom učeniku koji kroči kroz naša vrata, kao i prema roditeljima koji nam povjeravaju brigu o obrazovanju svoje djece. Ovdje smo da zajedno gradimo temelje za budućnost, temelje koji će oblikovati ne samo vašu akademsku karijeru, već i vaš život u cjelini.

Već preko 40  godina Srednjoškolski centar Hadžići otvara svoja vrata  velikom broju generacija učenika. Sve ove godine  radimo na tome da učenicima ukažemo  da se samo ustrajnošću, marljivošću i znanjem može mijenjati svijet oko sebe i da je  to jedini   put u sretniju budućnost.

Naš cilj je da Srednjoškolski centar Hadžići i dalje  bude škola u kojoj se svi  ugodno osjećaju. Našim učenicima se pristupa sa mnogo  stručnosti, razumijevanja i pažnje. Škola zagovara jednak pristup kvalitetnom obrazovanju za sve učenike.

Dragi učenici,

vaša znatiželja, strast prema učenju i vaša predanost stvaranju bolje budućnosti inspirira nas svakodnevno. Ovdje ste da biste ne samo stjecali znanje, već i razvijali svoje vještine, talente i osobne vrijednosti. Neka ova škola bude prostor u kojem ćete otkriti svoj puni potencijal i izgraditi čvrste temelje za svoje buduće uspjehe.

Od izuzetne su važnosti za uspjeh naših učenika jeste i podrška i angažman roditelja. Vaše partnerstvo s nama u obrazovanju vaše djece ključno je za stvaranje poticajne okoline u kojoj mogu rasti i razvijati se. Otvorenost za saradnju i dijalog ključni su elementi naše zajedničke misije u osiguravanju najboljeg mogućeg iskustva za naše učenike.

Neka ova škola bude mjesto gdje se snovi pretvaraju u stvarnost, gdje se prijateljstva grade i gdje se trajne vrijednosti usađuju. Kvalitetno obrazovanje koje pružamo temelji se na interaktivnim nastavnim metodama, poticanju kritičkog razmišljanja i razvijanju praktičnih vještina. Naš cilj je osigurati da svaki učenik dobije sveobuhvatno obrazovanje koje će mu omogućiti uspješan put u životu.

Radujem se što ćemo i dalje  stvarati nezaboravno poglavlje u životima naših učenika, što ćemo uz vas i zajedno s vama rasti i postajati još kvalitetniji i bolji što je u interesu svih nas.