Riječ direktora

Poštovani roditelji, dragi učenici

Čast mi je i zadovoljstvo da Vam javno predstavimo naš rad i da zajedno,na ovoj stranici, pratimo sve najznačajnije odgojno-obrazovne aktivnosti koje se događaju u našoj školi.

Web stranica škole zamišljena je kao informativno središte našim učenicima i njihovim roditeljima, ali i našim budućim učenicima kao i svim onim koji žele pratiti rad naše škole.

Na ovim stranicama možete saznati sve o djelovanju naše škole, o njenoj historiji, programima po kojima radi, o našim nastavnicima, uposlenicima i učenicima.

Za naše sadašnje i buduće učenike, njihove roditelje, kao i poslodavce imamo posebno oblikovan dio stranice koji sadrži sve ono važno za kvalitetno življenje školske svakodnevice. Vijesti iz škole su svakako nezaobilazan dio naše web stranice u kojoj možete saznati sve o aktuelnim događanjima u školi koje prati fotogalerija.

Već preko 40  godina Srednjoškolski centar Hadžići otvara svoja vrata  velikom broju generacija učenika. Sve ove godine radimo na tome da učenicima ukažemo  da se samo ustrajnošću, marljivošću i znanjem može mijenjati svijet oko sebe i da je  to jedini   put u sretniju budućnost.

Naš cilj je da Srednjoškolski centar Hadžići i dalje  bude škola u kojoj se svi  ugodno osjećaju. Našim učenicima se pristupa sa mnogo  stručnosti, razumijevanja i pažnje. Škola zagovara jednak pristup kvalitetnom obrazovanju za sve učenike.

Želimo naše učenike pripremiti za suočavanje sa izazovima budućnosti i njihove aktivnosti  u realnom sektoru na način da ih potičemo da uče, logički zaključuju, analiziraju i prezentiraju svoja znanja i ideje.

Naša škola ima izuzetnu saradnju sa preko stotinu poslodavaca, kod kojih više od 300 učenika obavlja praktičnu nastavu.

U krugu tolerancije, nenasilja i dijaloga učenici se mogu osjećati ugodno i slobodno kroz poštivanje različitosti i inkluzivne prakse. Trudimo se pripremiti učenike za aktivno sudjelovanje i u skladu s time razvijamo kulturu odgovornosti pri čemu je svako pozvan na djelovanje.

Stalno nastojanje u tome da se učenicima pruži maksimum, kako u obrazovnom tako i u odgojnom domenu, rezultiralo je generacije obrazovanih ljudi koji su postali prvenstveno dobri ljudi, neki dobri majstori svog zanata, neki vrijedni studenti na univerzitetima i ugledni stručnjaci u svojim zvanjima. U prilog tome ide i činjenica da u školi danas radi veliki broj  bivših učenika škole. Iz ove škole su osim profesora potekli i inžinjeri, ljekari, ekonomisti, pravnici, arhitekti, umjetnici… Neki od njih su asistenti i profesori na univerzitetima u BiH, pa i u svijetu.

Radujemo se što ćemo uz vas i zajedno s vama rasti i postajati još kvalitetniji i bolji što je u interesu svih nas.