Naši uspjesi

AHK-nagrada za stručno obrazovanje ustanova u BiH-nagrada za stručno obrazovanje ustanova u BiH
Posljednje dvije godine Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ambasade Savezne Republike Njemačke, dodjeljuje AHK nagradu za stručno obrazovanje. AHK nagrada za stručno obrazovanje je namijenjena kompanijama i obrazovnim ustanovama u BiH koje se zajednički i vlastitim inicijativama angažuju za praktično dualno stručno obrazovanje prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini.
„AHK-nagrada za stručno obrazovanje za 2019/2020. godinu“ sadrži priznanje najboljim mentorima/mentoricama kod poslodavaca koji učenicima omogućavaju praksu/praktičnu nastavu. Ove godine naša  škola je učestvovala sa firmom  AKOVA IMPEX d.o.o i mentoricom Aidom Mušović  te smo zajedničkim radom  osvojili  drugo mjesto.
Prisjetimo se i  našeg uspjeha u školskoj  2018/2019. godine, kada je prvi put dodijeljena „AHK-nagradu za stručno obrazovanje“  i to za najbolje primjere saradnje kompanija i obrazovnih ustanova. Među nagrađenim školama je i naša škola koja je sa privrednim društvima TDIC d.o.o., PJ TARČIN FOREST RESORT & SPA, MRKULIĆ-COMPANY d.o.o. Sarajevo-Ilidža, TERMALNA RIVIJERA d.o.o. Sarajevo-Ilidža i HOTELI ILIDŽA GROUP osvojila treće mjesto.

AHK-nagrada za stručno obrazovanje ustanova u BiH-nagrada za stručno obrazovanje ustanova u BiH za 2020. godinu

IX Festival rada

Za Hadžiće se, zaista, može reći da su u subotu, 6.maja bili centar Bosne i Hercegovine. Srednjoškolski centar Hadžići je tog dana bio mjesto na kome su se susreli mladost, znanje i ideje. IX Festival rada srednjih stručnih i tehničkih škola BiH zvanično je otvoren u subotu, u 11 h. Okupljanje najboljih srednjoškolaca počelo je dan ranije i to dolaskom učenika iz najudaljenijih krajeva Bosne i Hercegovine kojima su domaćini bili naši učenici. Na samom otvorenju Festivala prisutnim su se obratili direktor naše škole, Selver Ejubović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS, Elvir Kazazović i Hasan Brkić, predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola i idejni tvorac ovog najmasovnijeg okupljanje srednjoškolaca u našoj državi. Ove godine Festival je ugostio oko 1000 učenika te oko 300 mentora iz 72 škole koji su se predstavili s 23 stručna zvanja i 27 zanimanja. Nakon zvaničnog otvaranja Festivala uslijedila su takmičenja iz različitih oblasti. Takmičarski dio se najvećim dijelom realizirao u našoj školi i Osnovnoj školi „6.mart“, dok su specifična zanimanja svoje takmičarske zadatke rješavali u Veterinarskoj stanici Hadžići, hotelu GastroID, Tehničkom remontnom zavodu Hadžići i na auto poligonu Hadžići. U KSIRC-u Hadžići održana je izložba radova na kojima smo imali priliku vidjeti najbolje i najuspješnije radove, projekte i izume bosanskohercegovačkih učenika. Za to vrijeme u Multimedijalnoj sali Hadžići održan je okrugli sto na temu “Praktična nastava u srednjim tehničkim i stručnim školama – na putu ka jakom partnerstvu sa preduzećima”. Okruglom stolu prisustvovali su nastavnici, profesori i direktori mnogobrojnih osnovnih i srednjih škola. Prisutnima su se obratili direktor Srednjoškolskog centra Hadžići kao domaćin IX Festivala rada srednjih stručnih i tehničkih škola BiH, Hasan Brkić, te koordinator praktične nastave JU SŠC Hadžići Misim Gegić. Najviše se razgovaralo o poboljšanju i napretku stručnih zanimanja i primjeni prakse u školama. Na I Festivalu filma i fotografije koji je odžan u skolopu IX Festivala prikazani su učenički radovi. Najbolji radovi su i nagrađeni. Tako je u oblasti igranog filma prvo mjesto osvojio učenik Srednjoškolskog centra Hadžići. U oblasti dokumentarnog filma prvoplasirani su bili učenici MS ekonomsko-hemijska škola Lukavac. U oblasti spota prvoplasirani su bili učenici ISŠ „Husein Džanić“, Velika Kladuša.U oblasti crtanog filma sva tri mjesta su zauzeli učenici Elektrotehničke škole u Sarajevu.