Obavijest

OBAVJEŠTENJE ZA ĐAKE SREDNJIH ŠKOLA

KJKP „GRAS“Sektor distribucije,prodaje i marketinga

Služba Prodaje karata

Datum,26.08.2019.g.

OBAVJEŠTENJE ZA ĐAKE SREDNJIH ŠKOLA

Obavještavaju se đaci srednjih škola kao javnih ustanova  sa područja Kantona Sarajevo da su sa početkom nove školske godine OBAVEZNI zamjeniti postojeće iskaznice za prevoz  koje su važile za školsku 2018/.2019.godinu. Cijena potvrde za srednjoškolce iznosi 2,00KM, a cijena iskaznice je 5,00KM.

Za izradu novih iskaznica potrebno je donijeti :

  • jednu fotografiju,
  • GRAS-ovu potvrdu ovjerenu od strane škole.

Učenici srednjih škola kupuju :

  • bijele potvrde sa plavim slovima ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole veća od 2 km,
  • bijele potvrde sa crvenim slovima ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole do 2 km.

Potvrde se mogu kupiti ISKLJUČIVO na prodajnim mjestima Gras-a. Prilikom kupovine strogo voditi računa o kupovini odgovarajuće potvrde u skladu sa starosnom dobi i udaljenosti od mjesta stanovanja do škole. Mole se ovlašteni uposlenici srednjih škola da obavezno na potvrdi provjere je li ispravno upisan razred koji đak pohađa i to isključivo arapskim brojevima ( 1.,2.,3., ili 4. ) a pored toga slovima zbog toga što postoje tri vrste iskaznica i kupona za đake srednjih škola. Ovjerenu potvrdu od strane škole, sa pečatom preko fotografije i upisanim datumom rođenja (dan, mjesec i godina), treba dostaviti na jedno od prodajnih mjesta na kojima će se vršiti izrada iskaznica i to :   ĆUMURIJA, OTOKA, DOBRINJA, ILIDŽA i VOGOŠĆA.

Đaci su obavezni izvršiti zamjenu postojećih iskaznica do kraja SEPTEMBRA 2019.g., do kada će moći kupovati kupone za prevoz sa starim iskaznicama.

Mole se đaci da izrade nove iskaznice za školsku 2019./2020.godinu i redovno kupuju mjesečne pretplatne karte zbog svoje sigurnosti, bezbjednog prevoza i izbjegavanja problema zbog neposjedovanja adekvatne prevozne karte.

Đaci trećih i četvrtih razreda srednje škole kad izgube kupljeni kupon u tekućem mjesecu ne mogu kupiti drugi.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na kontakt tel: 033/226 738, 033/203 819 kao i na e-mail adresu : prodaja@gras.ba