Aktuelnosti

Nastavak uspješne saradnje sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Kao nastavak veoma uspješne partnerske saradnje između JU Srednjoškolski centar Hadžići i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime  njemačke Vlade i švicarske Agencije za razvoj i saradnju (SDC) u sklopu projekta “Stručno obrazovanje u BiH” danas je počela petnaestodnevna obuka  u programu SolidWorks profesora mašinske grupe predmeta naše škole.

Za potrebe ove obuke naša škola je dobila nekoliko vrhunskih laptopa i 60 licenci za program SolidWorks . Obuku vodi iskusni tim kompanije “Strojotehnika” koja je ujedno i ovlašteni distributer SolidWorks licenci.

Osnovni cilj obuke je ojačati  kompetencije profesora u izradi mašinskih elemenata uz pomoć računara. Obuka će velikim dijelom pratiti, ali neće biti ograničena samo na ishode učenja koji su povezani sa konstruisanjem na računaru, a koji su prikazani u nastavnim planovima i programima za zanimanja “Obrađivač metala rezanjem” i “Mašinski tehničar za CNC tehnologije”.

Obuka traje petnaest dana i podjeljenja je na pet modula. Po završetku obuke profesori će dobiti CSWA certifikate.

Učesnici obuke ispred naše škole su profesori : Fejzić Elvedin, Serdarević Nermana, Čović Aldina, Ćorović Kemal i Krčalo Džunejd.