Aktuelnosti

Liga srednjih škola

Liga srednjih škola je već prepoznatljivo takmičenje ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u malom fudbalu. Za učenike srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo ovo je izvrsna prilika za rekreaciju i odlično druženje. Organizator Lige srednjih škola je Udruženje “Razvoj sporta – Sport Centar”, a takmičenje se održava uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Mečeve Lige srednjih škola sude članovi Udruženja fudbalskih sudija Kantona Sarajevo. Ove godine učestvuju i učenici naše škole. U grupi A trenutno smo na prvom mjestu sa tri pobjede i jednom neriješnenom utakmicom uz gol razliku 21:9, čime je kolo prije kraja grupne faze obezbijedila prolazak u četvrtfinale. Posljednje kolo grupne faze igra se u nedjelju u 16:00 protiv JU Treca gimnazija. Utakmice se igraju u maloj dvorani KSC Skenderija, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.
Pregled rezultata naše škole donosimo u nastavku:
Prvo kolo
SREDNJOŠKOLSKI CENTAR HADŽIĆI – GHB MEDRESA 3:2 (MUJANOVIĆ, HODŽIĆ X2 / SOLO, ČOLAKOVIĆ)
Drugo kolo
SREDNJOŠKOLSKI CENTAR HADŽIĆI – SREDNJA ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA ZA ENERGETIKU 1:1 (POPARA / SELAK)
Treće kolo
PRVA GIMNAZIJA-SREDNJOŠKOLSKI CENTAR HADŽIĆI 3:8 (NOVO, NIJEMČEVIĆ, HRAPOVIĆ / ČOMOR X2, HODŽIĆ X2, ODOBAŠIĆ, POPARA, DRINA, BOJA)
Četvrto kolo
SREDNJOŠKOLSKI CENTAR HADŽIĆI – ŽELJEZNIČKI ŠKOLSKI CENTAR 9:3 (HODŽIĆ X2, ČOMOR X2, DRINA X2, POPARA, KAKNJAŠEVIĆ, LJUMA / KURTIĆ, SMAJIĆ, HAJDAREVIĆ).

Predstavnicima naše škole želimo sretan nastavak Lige!