Aktuelnosti

Ispračaj u zasluženu penziju

S ponosom i zahvalnošću želimo podijeliti s vama vijest o penzionisanju naše uvažene kolegice Senaide Merđanović, koja je danas ispraćena u zasluženu penziju.

Sena, kako smo je svi prepoznatljivo oslovljavali, započela je svoj put kao odgovorna profesorica, no ubrzo je preuzela ulogu pomoćnice direktora škole i tu je funkciju obavljala punih 27 godina, sve do penzionisanja.

Njena izuzetna posvećenost, stručnost i neumorni rad ostavili su neizbrisiv trag u svim segmentima koji se odnose na pomoć u organizaciji rada škole, kao i vođenju administrativno-pravnih knjiga trajne vrijednosti. Njenom izoštrenom osjećaju za zakonsku korektnost, poštivanje normi, nisu se mogle desiti pogreške, uvijek je sve uočavala i zakonski usklađivala sa besprijekornom preciznošću.

Svojom podrškom i stručnošću strogo je pazila na dinamiku odvijanja rada u tačno određenim zakonskim okvirima. Bila je aktivni sudionik brojnih izazova, koje je rješavala na sebi svojstven diplomatski način. Svjedočila je mnogim uspjesima škole što ju je ispunjavalo posebnim ponosom.

Senaida je uvijek bila spremna podijeliti svoje znanje i iskustvo s drugima, znamo da će nam u tom smislu izuzetno nedostajati. S osmijehom, srdačnošću i strpljenjem pristupala je svima, to je bio neizostavni dio njenog stila ophođenja. Uvijek je nalazila način da motivira i ohrabri svakoga od nas da postignemo svoj najbolji potencijal.

Neizostavan je bio i njen doprinos u kulturnim aktivnostima naše škole, prezentiranju škole u medijima i drugim ustanovama i manifestacijama, tome bi pristupala izuzetno odgovorno i sa entuzijazmom.

Dok naša uvažena kolegica Senaida ulazi u novo poglavlje svog života, želimo joj se najiskrenije zahvaliti na izuzetnoj profesionalnoj posvećenosti.

Neka penzija bude vrijeme ispunjeno srećom, zadovoljstvom, mirom i duhovnošću ka čemu je suštinski i težila, neka uživa u zasluženom odmoru i vremenu provedenom s porodicom i prijateljima.