Aktuelnosti

I ove godine je održano takmičenje za mlade pod nazivom Munja Business Challenge

I ove godine je održano takmičenje za mlade pod nazivom Munja Business Challenge (Poslovni izazov). Kroz ovaj oblik poslovnog nadmetanja, učesnici se susreću s poslovnim zadatkom koje dobijaju od stručnjaka i menadžera.
Cilj takmičenja je da učesnici osmisle rješenje za zadati poslovni problem i prezentuju ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Ovogodišnji poslovni izazovi održani su 15. februara na Grbavici, u prostorijama HomeWorkHub-a. Učešće je uzelo 56 srednjoškolaca, koji su bili raspoređeni u 14 timova i uz mentorsku podršku radili su na rješavanju zadataka i kreiranju poslovne ideje.

Naše učenice, Sumea Sidran i Nedžada Hodžić, su također bile dio ovog velikog takmičenja. Učenica Nedžada Hodžić je sa svojim timom osvojila 3. mjesto na ovogodišnjem takmičenju, a obje sa poslovnih sustreta nose najljepše utiske.

Business Challenge se realizira po međunarodnoj metodologiji globalne mreže “Junior Achievement”, najvećeg obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i preduzetništva koji djeluje u 113 zemalja. Čestitamo Sumeji i Nedžadi na uspješnom promovisanju naše škole i postignutim uspjesima.