Aktuelnosti

AHK-nagrada za stručno obrazovanje ustanova u BiH

AHK-nagrada za stručno obrazovanje ustanova u BiH
Posljednje dvije godine Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ambasade Savezne Republike Njemačke, dodjeljuje AHK nagradu za stručno obrazovanje. AHK nagrada za stručno obrazovanje je namijenjena kompanijama i obrazovnim ustanovama u BiH koje se zajednički i vlastitim inicijativama angažuju za praktično dualno stručno obrazovanje prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini.
„AHK-nagrada za stručno obrazovanje za 2019/2020. godinu“ sadrži priznanje najboljim mentorima/mentoricama kod poslodavaca koji učenicima omogućavaju praksu/praktičnu nastavu. Ove godine naša  škola je učestvovala sa firmom  AKOVA IMPEX d.o.o i mentoricom Aidom Mušović  te smo zajedničkim radom  osvojili  drugo mjesto.
Prisjetimo se i  našeg uspjeha u školskoj  2018/2019. godine, kada je prvi put dodijeljena „AHK-nagradu za stručno obrazovanje“  i to za najbolje primjere saradnje kompanija i obrazovnih ustanova. Među nagrađenim školama je i naša škola koja je sa privrednim društvima TDIC d.o.o., PJ TARČIN FOREST RESORT & SPA, MRKULIĆ-COMPANY d.o.o. Sarajevo-Ilidža, TERMALNA RIVIJERA d.o.o. Sarajevo-Ilidža i HOTELI ILIDŽA GROUP osvojila treće mjesto.