Aktuelnosti

Posjeta Internacionalnom Burch univerzitetu

Učenici IV-1, IV-2, IV-3, IV-4 i III-1 odjeljenja Srednjoškolskog centra Hadžići imali su privilegiju posjetiti Internacionalni Burch univerzitet (International Burch University) na Ilidži zajedno sa maturantima Prve gimnazije.
Posjeta je realizovana 5. marta u sklopu programa koji je organizirao Odsjek za digitalne komunikacije i PR Internacionalnog Burch univerziteta.
Učenici su imali priliku sudjelovati u seriji besplatnih radionica koje su im pružile uvid u savremene vještine i mogućnosti školovanja na Internacionalnom Burch univerzitetu. Radionice su vodili iskusni profesori i stručnjaci iz oblasti – komunikacijskih vještina, društvenih mreža, podcastinga, fotografije, svijeta medija, te PR-a. Možemo sa sigurnošću reći da su to vještine 21. stoljeća.
Prošlogodišnje slične radionice na IBU dobile su izvrsne povratne informacije jer su neki od učenika naše škole odlučili postati studenti na ovom prestižnom univerzitetu. Učenici su dobili korisne informacije o mogućnostima stipendiranja ili čak besplatnog školovanja na IBU.
Za sve učenike koji su bili gosti organizovan je i prigodan ručak. Ovom prilikom zahvaljujemo Internacionalnom Burch univerzitetu na srdačnom pozivu i gostoprimstvu te se nadamo nastavku uspješne saradnje u budućnosti.
Profesorice Melisa Zukić i Nusreta Ćatić bile su zadužene za provođenje ove posjete.