Aktuelnosti

Pilot projekat SELFIE

Uspješna saradnja JU Srednjoškolski centar Hadžići i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) se nastavlja. Ovaj put riječ je o projektu pod nazivom „SELFIE“ (Samorefleksija o efiksanom učenju podsticanjem primjene inovativnih obrazovnih tehnologija).

Pokretanje SELFIE pilot projekta u Bosni i Hercegovini uključuje nekoliko stručnih škola, između ostalih i JU Srednjoškolski centar Hadžići kao pilot školu.

U sklopu GIZ-ovog projekta „Stručno obrazovanje u BiH“, a u saradnji sa ETF-om organizovana je i radinica u primjeni alata dizajniranog za pomoć pri korištenju digitalne tehnologije u nastavi, učenju i ocjenjivanju.

Obuku u okviru radionice prošla je i zamjenica direktora naše škole, Jasmina Pezo, te na taj način preuzela ulogu školskog koordinatora za SELFIE. Obuka podrazumijeva način na koji se SELFIE alat może postaviti i koristiti u školi, uključujući način interpretiranja i primjene rezultate za poboljšanje digitalnih kapaciteta stručnih škola. Nadamo se da primjena ovog alata unaprijediti našu u školu u jednoj od šest oblasti kojom se bavi SELFIE program.