Obavijest

NAŠIM UČENICIMA MATURANTIMA

Dragi maturanti,

Došli ste do kraja srednjoškolskog obrazovanja i jedne najupečatljivije faze svog života. Vjerujem da ste kroz cijelo obrazovanje, ovaj završetak zamišljali sasvim drugačije, onako kako to i zaslužujete. Veselije, raskošnije, impresivnije, kako su i mnoge generacije prije vas bile ispraćene.

Sve ono što vam je oduzeto pojavom virusa COVID-19, niko od nas ne može da vam nadomjesti, ni školske klupe zamijenjene za nastavu u vlastitom domu, ni svečanost polaganja maturskih ispita u učionicama, ni onaj posljednji dan nastave koji u sebi nosi posebnu čar, kada su i zrak i osmjesi drugačiji … Ali, to je upravo ono što vašu generaciju čini posebnom.

Ovo je prilika u kojoj ste nam pokazali koliko ste vrijedni i koliko uistinu možete, uprkos tome što je bilo i teških trenutaka i pomiješanih emocija. Pokazali ste nam, da ste iz obrazovanja usvojili tačno onoliko, koliko vam treba, nekima da se radno angažuju, a nekima da se dalje obrazuju, što nas čini još sretnijim.

Gradite svoje snove i koračajte naprijed, virus vam to ne može oduzeti. Ove godine nećemo birati ponos generacije, ove godine svi naši maturanti su ponos generacije.