PODJELA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

U želji da se u veseloj i vedroj atmosferi dočeka Nova godina, Srednjoškolski centar Hadžići se uvijek u vrijeme ovih praznika potrudi da obraduje porodice naših učenika, a posebno njihove najmlađe članove.

Da bismo prikupili novčana sredstva za novogodišnje paketiće, ove školske godine smo organizovali akciju u okviru škole (profesori i učenici su prikupili oko 300 KM) i uličnu akciju (građani Hadžića su donirali 1050KM). Uz ovako solidnu sumu novca, novac smo usmjerili na tri strane: pripremili smo 14 paketa pomoći osnovnih namirnica za porodice naših učenika; pripremili smo 20 novogodišnjih paketića za njihovu mlađu braću i sestre; pripremili smo pet paketa pomoći za naše učenike slabijeg imovinskog stanja, kao i bogatu zakusku za roditelje i djecu u okviru priredbe. Priredbu su pripremili i izveli učenici III 1 odjeljenja i time obradovali i zabavili naše mališane.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su uzeli učešća u datoj akciji, a svima želimo sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu!