Mi u  posjeti osnovnim školama

Naša škola je poznata po timskom  radu učenika i profesora. Tako je bilo i u realizovanim aktivnostima  vezanim za promociju i  predstavljanje JU Srednjoškolski centar Hadžići.

U periodu od 24. aprila do 27. aprila timovi naše škole posjetili su osnovne škole u Tarčinu, Pazariću, Hadžićima te Mostarskom raskršću.

Bila je ovo prilika da predstavimo budućim srednjoškolcima bogatstvo kako gimnazije tako i tehničkih i stručnih smjerova a koje nudi JU Srednjoškolski centar Hadžići u sklopu svog plana upisa za školsku 2023/24. godinu.

Znajući da se učenici devetih  razreda trenutno nalaze u vrlo stresnom razdoblju u životu, nadamo se da smo im barem malo olakšali i pomogli u izboru svoje srednje škole. S nestrpljenjem očekujemo svoje buduće učenike i pozivamo ih da nas posjete na dan otvorenih vrata, kada ćemo ih ugostiti u našem matičnom objektu i pokazati da smo vrijedni njihovog izbora.

Našim domaćinima zahvaljujemo na gostoprimstvu i ukazanom povjerenju, a učenicima poručujemo, neka Srednjoškolski centar Hadžići bude i vaša škola!