Izvještaj o 1. međunarodnom takmičenju iz Projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“ Iskustvo Bosne

U subotu, 24.12.2022. godine u OŠ „Avdo Smajlović“ u Buća Potoku, održano je Prvo međunarodno takmičenje iz Projekta „Pod nebom vedre vjere-Islam i Evropa u iskustvu Bosne“  za sve učenike sa područja Kantona Sarajevo.

Pravo učešća u ovom takmičenju su imali svi učenici srednjih škola u BiH, Austriiji, Hrvatskoj, Srbiji te također učenici svih medresa u BiH.

Prema propozicijama takmičenja spomenutog projekta ispred svakog kantona se bira shodno broju zainteresiranih i prijavljenih učenika broj nagrada. Kada je u pitanju Kanton Sarajevo dodjeljuje se 10 nagradnih mjesta (7 učenika za nagradno putovanje i 3 stipendije).

Našu školu su predstavljali sljedeći učenici: Erma Jahić II-2, Atifa-Vahida Muković II-4, Hana Kadić III-3, Nejra Mušić II-3, Almedina Šahić II-8 i Amina Džilitović IV-3.

Obzirom da su učenici imali svega mjesec i po dana na raspolaganju za pripremu ostvarili su prilično zapažene rezultate.

Od 117 učesnika ovog takmičenja među prvih dvadeset nalaze se učenice:

1.     Amina Džilitović IV-3; 79,5

2.     Almedina Šahić II-8; 71,5

3.     Nejra Mušić II-3; 64

Naša učenica Amina Džilitović IV-3, sa ostvarenih 79,5 bodova  zauzela je 7. mjesto i time stekla uvjet za nagradno putovanje u Istanbul.

Dodjela nagrada/priznanja/pohvala za najuspješnije učenike bit će organizirana u zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu.

Iskrene čestitke svim učenicima na učešću i postignutim rezultatima

Mentor: Zihreta Hajdarević, prof.